BAŞARI ÖRNEKLERİ

10 Temmuz 2013 Çarşamba Unknown 6 yorum
            Başarı! Başarı! Başarı!  Hep bu kelimeyi kullandık, yöntemlerinden bahsettik. Neler yapabileceğimizi konuştuk. Peki şimdi başarı örneklerinden bahsetmeye ne dersiniz! Bu örnek kişiler sayesinde  hem öğrendiklerimizi pekiştirmiş oluruz hem de bu konuya son noktayı koyarız.

             Her başarılı insanın ilham aldığı, başka bir başarılı insan vardır. Benimde hayranlıkla öykülerini okuduğum birkaç kişiden kısaca bahsetmek istiyorum.

             İlki  55 yaşında bir bayan  Çiçek Altuntaş: Tek bildiği işin gözleme yapmak olduğunu söyleyen Çiçek hanım ilk önce taksimde gözleme yapmaya başlayıp daha sonrada lavaş işine girdiğini anlatıyor. Daha sonra mikro krediyle ufak ufak makinalar alarak işini büyüttüğünü ve şuan sipariş yetiştiremediğini anlatıyor. Ve şuan lavaşı markalaştırmayı düşündüğünü de söylemeden geçemiyor.
 
              Diğer başarı örneğimiz 89 yaşında girişimci bir nine Pearl Malkin : . Bu yaşta büyük bir cesaret örneği göstererek  girişimci olmasının nedeni katarakt ameliyatından sonra kullanmak zorunda kaldığı bastonu. Neşeli bir kadın  olan Pearl Malkin  karakterine uygun olarak bastonunu pembe ve mor çiçeklerle süslemiş. Bu süslediği değnekleri torununun da yardımıyla Mutlu Değnekler  adı altında küçük bir işe dönüştürmüş. Asıl amacı  neşelenmek ve çevresindeki insanları da neşelendirmek olan ninemiz bu sayede para da kazanmış oluyor.

              Şimdide 10 yaşındaki bir e-ticaret girişimcisinden bahsedeceğim: Hannah Altman şuan 10 yaşında olmasına rağmen kendisine ait yaklaşık  500.000 $ ciroya ulaşan bir e-ticaret şirketi var.Henüz 8 yaşındayken plastik kalem başı satma amacıyla bir site kuran Hannah,  şirketi kurduğu 2009′dan bugüne 300.000′e yakın kalem başı, neredeyse 150.000 adet şekilli silgi satışı olduğunu belirtiyor.  Şuan 5. Sınıfa giden küçük girişimcimiz şirketini   geliştirmek için e az 1-2 saat internet üzerinden satış yapabileceği ürünleri araştırıyor, siparişler alıyor, gelen siparişleri inceliyor.
 Bu örnek yeni nesil girişimcilerin ileride neler yapabileceğinin küçük bir göstergesi değil midir.

              Örneklerde de gördüğümüz gibi başarmanın yaşı da engeli de yok. İnsanlar kendi imkanlarını kendileri yaratıyorlar. Diğer yazılarıma buradan ulaşabilirsiniz.

              Kendi imkanlarınızı yaratmanız dileğiyle görüşmek üzere…

6 yorum :

  1. Yazının içinde kendimi örnek olarak aradım durdum.Sanırım biraz daha çalışmam gerekli :)

    YanıtlaSil
  2. haklısın aslında ilk örneğim sen olmalıydın üzgünüm

    YanıtlaSil
  3. Örnekler oldukça etkileyici yazı ise çok başarılı tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  4. Begenmenıze cok sevındım. Hayatın ıcınden gerceklerı dıle getırmek ıstedım. Tesekkur ederım yorumunuz ıcın.

    YanıtlaSil