YAĞLI SAÇLARDAN KURTULUN!

| | | | | | 22 Temmuz 2013 Pazartesi Unknown 1 yorum

Saçın normal oranlarda yağlı olması kötü bir şey değil, aksine saçlardaki yağ saçın yumuşak olmasını, güneşin zararlı etkilerine ve birçok çevresel faktöre karşı saçlarınızı korur. Uzmanlar saçın her gün şampuanlanmasının saçlardaki doğal yağı yok ettiğini ve bu nedenle de saçın yıprandığını dile getiriyor. Saçların aşırı yağlanması da ayrı bir sorundur çünkü aşırı yağlanan saça şekil vermek ve şekli muhafaza etmek güçtür. Aynı zamanda aşırı yağ saçın çabuk kirlenmesine ve hacmini kaybetmesine neden olur. Saçın aşırı yağlanmasını önlemek için kullanılacak bazı yöntemler vardır.

Saçlarınızı sık yıkayın fakat her yıkamada şampuanlamayın. Sık şampuanlamak hem saçı hem de saç derisini kurutur böyle olunca da kuruyan saç derisi kendini korumak için fazla yağ üretmeye başlar.

Şampuan seçerken yağlı saçlar için olanları tercih edin ve ayda 1 kere de arındırıcı şampuan kullanarak saçlarınızı biriken kirden ve yağdan arındırın.

Nemlendirici kremler de saçlara tutunarak saçlara ağırlık yapar ve saçların daha fazla yağlanıp sönük durmasına neden olur. Saç kremini uygularken uçlara sürmeyin.

Aynı şekilde saç tellerini ağırlaştıran saç şekillendirme ürünlerini (jöle, köpük, sprey…)  az kullanmaya özen gösterin çünkü bu ürünler saçınızı olduğundan yağlı gösterir.

Saçınızı durularken ılık su kullanın ve saç derisindeki kan akımını hızlandırmak için birkaç dakika soğuk su tutabilirsiniz. Hatta soğuk suya biraz sirke ekleyerek saçlarınızın daha parlak ve daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Saç düzleştirme için kullanılan aletler de sık kullanıldığında yağ üretimini arttırır.


Beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Vücudun yağlanmasına neden  olan gıdalardan uzak durmaya çalışın. Çünkü beslenmenin saç bakımında önemli bir yeri vardır. Saç bakımı ve beslenme ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Saç bir çok insan için çok önemli.dökülmesi yaglanması derken insan kel kalcam dye korkuyor. Bilgiler çok güzel emeginize saglık...

    YanıtlaSil