SAĞLIKLI BESLENMENİN SAÇ BAKIMINDAKİ ÖNEMİ

| | | 22 Temmuz 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum

Vücut için gerekli minerallerin ve vitaminlerin alındığı bir beslenme programı, genel sağlığımız kadar saç, cilt ve tırnak sağlığımız için de önemlidir. Vitamin eksikliklerinin ilk belirtileri saçların zayıflaması, dökülmesi, ciltte solgunluk ve tırnakların kırılgan olmasıdır. Saçlarınıza istediğiniz kadar bakım yapın, maskeler uygulayın, pahalı ürünler kullanın eğer sağlıklı beslenmiyorsanız yaptıklarınız boşa gidecektir. Bunun için öncelikle yapmamız gereken bakır,çinko mineralleri ve A,C,E vitaminleri başta olmak üzere aldığımız besinlerin içeriğindeki vitamin ve minarelerin zenginliğine dikkat etmek olacaktır.Bununla birlikte fazla tuzlu ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve günde ortalama 8-10 bardak su içmek de yararlı olacaktır.

Diyet yapıyorsanız ve aynı zamanda saç sağlığınızdan da ödün vermek istemiyorsanız yapmanız gereken diyet listenizin çok düşük kalorili besinlerden oluşmamasına özen göstermektir. Düşük kalorili diyet listeleri hem günlük aktivitelerinizi yapmanızı engelleyen bir yorgunluğa,halsizliğe neden olur hem de vücudumuz ve saçlarımız için gerekli olan mineral ve vitaminlerin yeterli miktarda alınmamasına neden olur.Ayrıca büyük küçük herkesin sevdiği fast food tarzı beslenme de saçlarınızın soluk ve sağlıksız görünmesine neden olabilir.

Saçımız için gerekli olan vitaminlerin başında bir B vitamini olan biotin gelmektedir. Biotin yeni saç oluşumunu destekler ve saçın parlamasını, yumuşak olmasını sağlar,kırılmasını engeller.

Uzmanların saç sağlığı için önerdiği besinlerin başında omega 3 yönünden zengin olan balıklar gelir. Brokoli, yumurta ve kümes hayvanları demir ve B12 vitamini açısından zengindir, saç ve cilt bakımı için oldukça yararlıdır.

Sonuç olarak saç sağlığı için beslenme deyince özel bir beslenme alışkanlığı aklınıza gelmemeli. Beyin, kalp, damar, kas ve kemikler için önemli olan besinler, saç sağlığınız için de aynı oranda önem taşımaktadır. Sağlıklı beslendiğinizde saçlarınızda bundan faydalanacaktır. Sağlıklı beslenme ile ilgili önerilere buradan ulaşabilirsiniz.

0 yorum :