"EVLİLİĞİ KURTARMA FORMÜLÜ" VAR MIDIR?

| | | | 14 Temmuz 2013 Pazar Unknown 3 yorum
Birçok kişi evliliğe adım atarken, yaşanılan romantik ve duygusal anların da etkisiyle, “bizim birbirimize olan duygularımız o kadar kuvvetli ki, biz hiçbir zaman problem yaşamayacağız, her zorluğa beraber göğüs gerebiliriz” diye düşünür. Fakat, zaman ilerledikçe, çevremizdeki hiçbir şeyi sabit tutamadığımız gibi, evliliklerde de her şeyi ilk günkü gibi tutmak mümkün değildir. Hem kadın, hem erkek tarafında, değişen arzular ,istekler, ihtiyaçlar sonucunda anlaşmazlıkların çıkması kaçınılmaz olabilir. Bu anlaşmazlıklar etkili ve sağlıklı bir şekilde neticeye ulaştırılamazsa, gerilime ve bunun yanı sıra bir çok olumsuzluklara neden olabilir. Bir zamanlar sizin için “ideal” olan eşiniz ve evliliğiniz  yerini farklı adlandırmalara bırakabilir.

Uzun yıllar süren beraberliklerin ardından evlenen çiftlerde dahi bazen evlilikler bitme aşamasına gelebiliyor. Bazen de evlilikler her iki tarafın isteği ile  değil de tek tarafın isteği ile bitebiliyor. Bu aşamaya gelmemek için,  evliliği sonlandırmaya karar vermeden önce evliliği kurtarmanın yollarını gözden geçirmekte fayda var.

Konuşun ve paylaşın
Günlük koşuşturma içerisinde konuşmaya pek zaman ayrılamıyor. Paylaşmak isteyipte içinize attığınız birçok şeyi konuşmak için zaman yaratmak sizlerin elinde. İletişimsizliğin başladığı an ilişki kötüye gidiyor demektir. Kötüye giden bir ilişkide konuşmak bir şeyler paylaşmak çok önemlidir.

Eski defterleri açmayın
Her ne kadar eşinizle sorunlar yaşıyorsanız da eski kavgalarınızı, eski anlaşmazlıklarınızı tartışmanızın arasına katıp tartışmayı içinden çıkılmaz bir hale döndürmeyin. Sorunlarınızı tartışmanın sonunda neticelendirin ve bir daha açmamak üzere konuyu kapatın. Tartışmaya gerçekten son verin.

Birey değil takım olun
“Sen haksızsın, ben haklıyım” demek yerine bir takım gibi hareket ederek eşit ölçüde emek ve çaba sarfeden çiftlerin daha mutlu, daha huzurlu ve daha sağlıklı bir evliliklerinin olması kaçınılmazdır. Her iki taraf içinde mutlu huzurlu bir hayatın anahtarı, sorunlara, anlaşmazlıklara beraberce bir takım gibi sevgi ve saygı çerçevesi içerinde çözüm aramalarıdır. Bu da birçok beraberliğin gidişatını olumlu yönde değiştirir.
Evliliği kurtarma yolları bunlarla bitmiyor elbette. Sizlere tavsiye edeceğim bir de kitap var.


 Bu kitabın içerisinde hayatınızı değiştirecek çok sayıda yöntem var. Umarım bu yöntemleri uygulayarak mutlu günlerinize tekrar kavuşursunuz.


EVLİLİĞİ KURTARMAFORMÜLÜ kitabını buradan inceleyebilirsiniz.

3 yorum :

  1. Evlenince hicbir sey eskisi gibi olmuyo der gecerdik ama istersek olabilirmis tesekkurler farkindaligimizi arttirdiginiz icin:)

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil