ÇALIŞ! PES ETME! BAŞAR!

| | | 9 Temmuz 2013 Salı Unknown 5 yorum
            Bu konuyla başlamamın amacı içimden geçenleri bir şekilde dışa vurmak. Azim,çalışma,sabır ve sonunda başarıya ulaşma!  Bu kelimeler başarılı olmak isteyen ve olan her insanın yürüdüğü yolu anlatıyor. Peki başarılı olmak için neler yapılmalı? Bu işin de belli başlı kuralları var.  Nedir bu kurallar
biraz bahsedelim.

             İlk olarak  çok çalışmak, gayret etmek : Bir şeyi yapmak istemek  sadece düşünmekle mümkün değildir.  Alim  Ebubekir  Nessac’ın dediği gibi suyu hayal etmekle susuzluğunu gideremez, ateşi düşünmekle ısınamazsın.  Hedefine ulaşmak için çalışmak zorundasın.

             İkincisi pes etmemek, işin üzerine gitmek: Yenilgi hiçbir zaman sizi pes ettirmesin. Benim yaptığım gibi sizlerde denemekten vazgeçmeyin. Başarılı olamadığınızı mı düşünüyorsunuz bir daha deneyin sonunda mutlaka başarıya ulaşacaksınız emin olun.

             Üçüncüsü sabretmek: Evet birçoğumuzun sorunudur sabırsız olmak.Bir işe giriştiğimiz zaman hemen sonuca ulaşmak isteriz olmadığında da maalesef  vazgeçeriz. Halbuki şöyle bir düşünsek kim istediği yere hemen ulaşmış ki? Ulaşanlarda yılmadan sabırla vazgeçmeden işin üstüne gidenler değil midir! O yüzden ne yapıyoruz sabırla denemeye devam ediyoruz.

            Bir diğeri ise imkansızı yok saymak: Bir işi başarmak istiyorsanız bütün engelleri aşarak hedefinize ulaşın. Aklınızdan olumsuzlukları çıkarın. İmkansız …  yapamam…  bilmiyorum… bu kelimeleri  unutun. Aksine  deneyin!  Öğrenin! Yapın! kesinlikle  vazgeçmeyin!…

            Başarıya ulaşmak için yapmamız gerekenler  başlıca bunlar ama unutmayın daha yapacağımız çok şey var. Azim ve çalışma başarıyı mutlaka getirir. Bunu asla unutmayın!


Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle sevgiyle kalın...

5 yorum :

  1. Çok güzel bir makale yazmışsın kutlarım emeğine sağlık.Umarım herşey gönlünce olur.

    Başarılar...

    YanıtlaSil
  2. Bloga yeni başlamışsın,İnşallah sen de devam etmek için azmedersin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun için teşekkürler. Azmedip başaracağıma inanıyorum.

      Sil
  3. bu yazınızda diğerleri gibi harika nagehan hanım okumaktan zevk alıyorum teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..

    YanıtlaSil