MUCİZE = YEŞİL ÇAY

| | | | | | 16 Temmuz 2013 Salı Unknown 6 yorum
Yeşil çay, diğer çaylarla aynı bitkinin yapraklarından üretilmesine rağmen, işleniş biçimlerinin farklı olmasından dolayı çayların baş tacı olarak algılanmaktadır. Uzmanların birleştiği ana nokta, yeşil çayın içerdiği güçlü antioksidan ile çeşitli hastalıklara ve mevcut hastalıkların yayılmasına neden olan serbest radikallerin ortadan kalkmasına neden olmasıdır.

Yeşil çay ve zayıflama: Yeşil çayın zayıflamaya etkisi konusunda yapılan araştırmalar sonucu yeşil çay, açlık hissini bastırır, metabolizmayı hızlandırır, içeriğindeki antioksidan sayesinde yağı parçalayarak birikmesine engel olur. Özellikle bel bölgesindeki yağlanmayı engelleyen yeşil çay, bu nedenle kalp krizi riskini de azaltır. Etkisini artırabilmek için düzenli  egzersiz  yapmak ve kontrollü kalori tüketilen bir beslenme programı takip etmek gerekir.

Kolesterol ve yeşil çay: Yeşil çay, damar tıkanıklığına neden olan LDL kolesterolün birikmesini engellemeye yardımcı olarak, aynı zamanda tromboz olarak bilinen anormal kan pıhtılaşması nedeniyle oluşan damar tıkanıklığı riskini de azaltır.

Yeşil çay ve cilde faydaları:  Yeşil çayı cildinize uyguladığınızda, içerdiği bileşenlerden biri sayesinde yaşlanma geciktirici etki gösterir. Yeşil çay içerdiği antioksidan sayesinde cildimizdeki zarar görmüş hücreleri temizleyerek, kırışıklıklara ve cilt lekelerine engel olur. Yeşil çayın cilde faydaları sadece yaşlanma karşıtı etkisiyle sınırlı değildir. Güneş koruyucu olarak da kullanılabilir. Cildi her açıdan koruyan yeşil çay, cildinizin daha genç, daha parlak ve daha sağlıklı olmasını sağlar.

Kanser ve yeşil çay: Yapılan araştırmalara göre günde 2 bardak yeşil çay içmenin kanser gelişimini engellediği öngörülmektedir. Kanserin her evresinde etki ederek kanser hücreleriyle savaşıyor. Yeşil çay içenler içmeyenlerle karşılaştırıldığında birçok kanser türüne yakalanma risklerinin daha az olduğu görülmektedir.

            Peki  günde ne kadar tüketilmelidir?

            Günde ortalama 2-3 kupa yeşil çay tüketilmelidir. Kafein içerdiğinden dolayı uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına neden olabilir.

Yeşil çayın yan etkileri nelerdir?
Hamileler ve emziren kadınlar yeşil çayı doktor tavsiyesi olman tüketmemelidir. Kalp, sinir, mide ve karaciğer hastaları, böbreklerinde kum ve taş olanlar, kabızlık ve yüksek tansiyondan yakınanlar, yeşil çayı olduğunca az içmelidirler. İçmeye karar vermeden önce doktorlarıyla iletişim haline geçmelidirler.


Unutmayın her şeyin fazlası zarar olduğu gibi yeşil çayın da haddinden fazla kullanılması yarardan çok zarar getirebilir. Bu nedenle dengeli bir şekilde içmeye özen göstermelisiniz.

6 yorum :

  1. Çok faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler.
    Devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.
    Devamı gelecek...

    YanıtlaSil
  3. Guzel bir paylasim olmus.Bilincli tuketmek cok daha dogru elinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. Umarım sizlere faydalı olabilmişimdir.
    Sağolun...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş. Severek içtiğim bi çay bu kadar faydası olduğunu da bilmiyordum öğrenmiş oldum :)

    YanıtlaSil
  6. blog umuzdada sağlık açırından birçok paylaşım var ilgilenirseniz seviniriz http://www.edebiyatsalboyut.blogspot.com/

    YanıtlaSil