UZMAN DOKTORLARA SORULARINIZI SORUN!

| | 10 Mart 2014 Pazartesi Unknown 0 yorum

Eklem ağrısı neden olur?


Eklem ağrılarını genellikle yaşı geçkin olanlara yakıştırsak da, bu ağrılar mutlaka yaşlılıkta görülür diye bir genelleme yapamayız. Kilo sorunları, çeşitli spor aktiviteleri, kazalar veya çeşitli hastalıkların eklem ağrısına yol açması mümkündür.


Eklem ağrılarını genellikle yaşı geçkin olanlara yakıştırsak da, bu ağrılar mutlaka yaşlılıkta görülür diye bir genelleme yapamayız. Kilo sorunları, çeşitli spor aktiviteleri, kazalar veya çeşitli hastalıkların eklem ağrısına yol açması mümkündür. Hatta psikolojik nedenlerden kaynaklanan eklem ağrılarına bile rastlanır. 
 Pek çok farklı nedenden dolayı ortaya çıkabilen eklem ağrıları böylelikle oldukça yaygın rastlanan şikayetler arasında yerini almış olur.
 Hareket etmemiz için eklemlerimiz de en az kas ve kemiklerimiz kadar etkilidir. Otururken ya da ayakta dururken vücut destek almak ve işlevini yapabilmek için eklemleri kullanır. 

Eklem ağrısı vücudun hareketlerini kısıtlayacağından günlük hayatta normal işlerimizden ya da sevdiğimiz bir aktiviteden bizi alıkoyarak sıkıntı yaratır. Gerekli tedavinin yapılabilmesi için ilk şart, eklem ağrısının neden kaynaklandığının teşhis edilmesidir. 
 Aşağıda eklem ağrısının yaygın nedenlerinden bazılarını bulabilirsiniz.

 Osteoartrit (Kireçlenme )
 Artritin yani eklem iltihabının pek çok farklı türü olmasına karşın en yaygın görülen türü osteoartrittir. Dejeneratif artrit olarak da adlandırılan bu rahatsızlık daha çok orta yaştaki kişilerde görülür ve eklemler arasındaki esnek doku kıkırdağın yıpranması ile ilişkilidir. 
 Eklemlerdeki kıkırdak dokunun zamanla aşınması sonucunda ağrı, sertlik ve hatta tedavi edilmezse hareket kaybı bile görülebilir. Yaşlılar, obezler, bir sakatlanma geçirmiş olanlar, sürekli aynı hareketi tekrarlaması gerekenler veya altta yatan başka bir hastalıktan muzdarip olanlar risk grubundadır. 

Eğer sizlerinde sağlıkla ilgili problemleriniz varsa linki tıklayarak sorularınızı uzman doktorlara sorabilirsiniz.

0 yorum :