DOST KAZANMAK VE SEVİLMEK!

| | | 13 Ağustos 2013 Salı Unknown 0 yorum

Başkaları ile ilgilenin: Alfred Adler diyor ki: “Başkaları ile ilgilenmeyen insanlar hayatta daima büyük güçlüklerle karşılaşmaya mahkumdurlar.” Sadece kendinizle ilgilenmeyi bir kenara bırakın ve etrafınıza bir göz atın. Özellikle de patronlar… Kaç tane patron çalışanlarının ismiyle hitap ediyordur? Daha doğrusu isimlerini biliyordur? Maalesef ki günümüzde bu böyle. Herkes bir koşuşturma içinde zamana yetişmeye çalışırken etrafındaki insanları görmezden geliyor. Böyle olunca da sevgiden ilgiden yoksun nesiller meydana geliyor. Oysa insanları kimliklerine göre değerlendirmeden onlara, samimi ve derin bir ilgi ile yaklaşmamız gerekir. Sadece telefonla konuşurken bile karşınızdaki muhatabınız sizin sesinizden bu konuşmadan ne kadar mutlu olduğunuzu anlamalıdır ki sizin ona değer verdiğinizi düşünerek size daha samimi yaklaşsın. İlgiden zevk almayan insan yoktur.

Gülümseyin: İnsanın yüzünde taşıdığı, sırtında taşıdıklarından daha değerlidir. İnsanların hareketleri sözcüklerinden daha yüksek sesle konuşur. Konuşmalarını sevmediğiniz insanlara gülen yüzleri  için bağlanırız.
Gülümseyin… O kadar sıcak ve samimi olun ki sıktığınız ellere ruhunuzu da katasınız.

Dinlemeyi bilin: Dinleyen birisini bulduğumuzda konuşmayı, anlatmayı sevmeyinimiz yoktur. En sert en saldırgan insanlar dahi kendilerini sabırla dinleyen bir dinleyicinin karşısında yumuşayabilirler. Böyle dinleyiciler zehrini akıtan bu insanların dillerinin tutulacağını bilirler ve sabırla bunu beklerler. Sonunda kazanan da tabiî ki bunlar olur. Karşınızdaki insanları dinlemeyi bilin. Onlara kendilerini anlatma imkanını verin…

İnsanların ilgilerini paylaşın: Bir insanın kalbini kazanmak için onun ilgilendiği konuları konuşmanın çok etkili olduğunu biliyor muydunuz? İnsanlar ilgi alanlarından bahsedildiğinde heyecanla ve zevkle konuşacak, bu da aranızda kuvvetli bir bağ oluşmasına neden olacaktır.


İnsanlara önemli olduklarını hissettirin: Size nasıl davranılmasını istiyorsanız karşınızdaki insanlara da öyle davranın. Herkes saygı görmek, takdir edilmek ister. Hakkımızda güzel sözler söylenilmesinden hoşlanır, önemli olduğumuzun fark edilmesinden mutluluk duyarız. Elbette hepimiz önemli birer kişiyiz. Herkesin takdir edilmeye, onure edilmeye ihtiyacı vardır ve kendisi de takdir etmeyi bilmelidir. Çünkü işimiz sevilmek ve dost kazanmak…  İnsanlara değerli olduklarını hissettirin siz de değer görün.

0 yorum :