KENDİMİZİ NASIL MOTİVE EDEBİLİRİZ?

| | | 26 Ağustos 2013 Pazartesi Unknown 0 yorum

İnsanın kendi kendini motive etmesi için her şeyden önce bir şeyler yapma isteğine sahip olması gerekir. Bazen kendimizi harekete geçirip bir şeyler elde etmek için çok zorlanırız. Çünkü içimizde devamlı erteleme dürtüsü vardır. Gitmemiz gereken bir işimiz, temizlememiz gereken bir evimiz, yapmamız gereken alışverişlerimiz vardır! Kendimizi günlük işlerimizi düzenli yapma eğitimine sokmamak için türlü bahaneler yaratırız. Unuttuğumuz nokta insanın rutinlerden ve alışkanlıklardan ibaret olduğudur.



Peki kendimizi motive etmek için neler yapabiliriz? İşte motive olmak için bazı ipuçları…

1-Ne istediğinize karar verin
Bir amacınız ya da hedefiniz yolsa kendinizi motive etmeniz imkansızdır. Kendinize bir hedef belirleyin ve bu hedefe nasıl ulaşacağınıza, neler yapmanız gerektiğine karar verin. Daha sonra küçük adımlar halinde hedefinize ulaşmak için ilerleyin. Neyi başarmak istediğinize karar vermek kendinizi motive etmeye başlamanız için atmanız gereken ilk adımdır.

2-Ne kadar yol kat ettiğinizin kaydını tutun.
Kendinize neler yaptığınızı kaydedecek bir günlük tutun. Ne kadar yol kat ettiğinizi ve neler başardığınızı görmek sizi motive edecektir. Yaptıklarınızı görmek, hedefinize ulaşmak için başka neler yapabileceğiniz konusunda size yol gösterecektir.

3-Bunu neden yapmak istediğinizi hatırlayın ve sonuca odaklanın.
Kendinize hedeflerinizi hatırlatmak, yaptığınız şeyi ve neden yapmak istediğinizi yeniden anımsamanıza yardım edecektir. Birdenbire hedeften sapmalar oldukça sık görülür. Bazen bu yola neden çıktığınızı unutursunuz ve yeniden canlanmak için küçük bir hatırlama aracına ihtiyaç duyarsınız. Hedefinize ulaştığınızda nasıl kendinizi mutlu ve zafer kazanmış hissedeceğinizi gözünüzde canlandırın.

4-Alışkanlık haline getirmeye çalışın.

Hedefinize bir kez ulaştığınızda bunu alışkanlık haline getirmeye çalışın. Kendinizi daha iyi hale getirme alışkanlığına devam edin. Alışkanlık bir kez oluştu mu artık sizde huy halini alacak ve devamlı kendini tekrarlayacaktır böylece artık onu düşünmek zorunda kalmayacaksınız. Artık hedeflerinizi ertelemeyecek ya da bunu tekrar yapmak için motivasyon geliştirmeye çalışmayacaksınız.


0 yorum :