ZAMANINIZI İYİ DEĞERLENDİRİN!

| | 21 Ağustos 2013 Çarşamba Unknown 0 yorum
Zaman hayatın ta kendisidir. Hiçbir dakika hatta saniyeyi geri getiremeyiz. Zamanınızı kontrol altında tutun. Ne çok sıkı ne de çok gevşek olsun. Zamanı  iyi kullanma konusunda herkesin hemfikir olduğu nokta elbette planlamadır. Planlama kısaca geleceği bugüne taşımadır. Planlamayı düşünmekten ziyade yazarak not almak lazımdır. İşlerinizi önceliklerine göre sıralayın.

Yazılı bir hayattaki amaç gerçekte ne yapmak istediğinizi keşfetmek ve harcadığınız zamana anlam katmaktır. Yazılmayan hedefler sadece hayal olarak kalırlar. Hayattaki hedefleriniz için araştırmalar yapın ve hedeflerinizi kısa süreli belirleyin. Sonrasında hayatınıza durup bir bakın ve kendinize yeni hedefler belirleyin. Bunu belirli aralıklarla yapmalısınız. Çünkü hayatta insanların istekleri de hedefleri de yaşam şartları da değişebilmektedir. Hayatınızdaki öncelikleri belirlemeniz gerekir.

Hemen şimdi işe başlayın…Bir şeyi listenize yazdığınızda onu yapmak zorunda kalmak düşüncesinin sizi rahatsız etmesine sakın izin vermeyin. Hedeflerinizi yapılabilecek işlerle sakın ola ki karıştırmayın. Çünkü iş zaten yapılabilen bir şeydir. Mesela hedefiniz daha sağlıklı bir hayat sürmek olabilir. Bu hedefe ulaşmak için yapabileceğiniz işler; spor yapmak, daha sağlıklı beslenmek ya da sigarayı bırakmak olabilir. Hedefle işi karıştırmayın.


Hayattaki önemli hedeflerinizi gerçekleştirebilmek için zamanınızı her gün tekrar planlamalısınız. Plan yapmak için her gün mutlaka zaman ayırmalısınız. Bunun karşılığını fazlasıyla alacağınızı unutmamalısınız. Planlamanızı genelde sabah ilk iş olarak yapmanız yararınıza olacaktır. Mesela her gün herkesten erken kalkın ve sessizlik içinde günün en önemli işi olan planlamayı yapın. Önemli zaman ayarlamaları ile gerçekten yapmak istediğiniz işler için zaman ayırabilirsiniz. En meşgul kişiler bile yapmak istedikleri işler için zaman ayırabiliyorlar bunun nedeni başkalarından fazla zamanları olduğu değil, düzenli planlama yaparak yapmak istedikleri işlere zaman ayırabilmeleridir. Çoğumuz ise önemsiz işlere zaman harcayarak asıl yapmamız gereken işlere zaman bulamıyoruz. Bu sıkıntıya düşmemek için zamanınızı iyi planlayın. Her zaman kendinize bir öncelik sırası belirleyin.

0 yorum :